Frågor och svar ?

Här kan du se vanliga frågor och svar om Uganda Child Care och ditt fadderskap. 
Om du inte hittar ditt svar här, skicka frågan via formuläret på sidan Kontakta UCC.


Q.     Vad är adressen till Uganda Child Care Sweden?

Uganda Child Care Sweden, Glasvingevägen 4, 561 48 Huskvarna


Q.     Vad är adressen till Uganda Child Care i Uganda?

Uganda Child Care
P.O. Box 961, Masaka
Uganda


Q.     Hur hittar jag information om mitt fadderbarn?

Du kan logga in på vår systerorganisations webbplats med det e-mail vi registrerat på dig.


Klicka här för att logga in:

(sidan öppnas i en ny flik)Q.     Hur betalar jag fadderkostnaden?

Det enklaste sättet att betala för faddderbarnet är att göra en banköverföring till vårt plusgiro- konto på Nordea varje månad eller årligen. Plusgiro: 418908-0


Du kan även betala via onlineshopen och där kan du betala med betalkort. I båda metoderna är det viktigt att du kommer ihåg att uppge ditt fadderskaps ID- nummer så vi kan registrera betalningen på rätt sätt.


Q.     Hur ger jag en gåva till Uganda Child Care Sweden?

Vill du ge Uganda Child Care en gåva är vi självklart väldigt tacksamma. Det finns alltid något av projekten som behöver lite extra pengar. Du kan swisha på nummer 123 60 10 631 sätta in din gåva på vårt plusgirokonto på Nordea. Kom ihåg att märka gåvan med ditt ID-nummer om du har ett - eller vad gåvan är till för.


Du kan alltid skriva till oss om du vill veta vart behovet är störst. Skriv ett mail till: styrelsen@ugandachildcare.se eller skicka via formuläret här på hemsidan. 


Q.     Hur ger jag en gåva till Uganda Child Care Sweden?

Vill du ge Uganda Child Care en gåva är vi självklart väldigt tacksamma. Det finns alltid något av projekten som behöver lite extra pengar. Du kan sätta in din gåva på vårt plusgirokonto på Nordea. Kom ihåg att märka gåvan med ditt ID-nummer om du har ett - eller vad gåvan är till för.

Du kan alltid skriva till oss om du vill veta vart behovet är störst. Skriv ett mail till: styrelsen@ugandachildcare.se eller skicka via formuläret här på hemsidan. 


Q.     Hur kan jag samla in pengar till Uganda Child Care?

Om du vill samla in pengar till projekt i Uganda finns det absolut en möjlighet för det. Vi har gjort vissa regler för detta:

1. Du är alltid välkommen att stötta de projekt som UCC Sweden har startat upp och de projekt som finns med på hemsidan.

2. Det är inte tillåtet att starta en insamling utan UCC: s kännedom , men du kan alltid fråga om du kan starta en insamling. När vi godkänt din insamling kan du starta den.

3. Det är inte tillåtet att använda Uganda Child Cares namn för att samla in pengar utan en överenskommelse med oss .

4. Om du har en licens för att samla in pengar till Uganda Child Care Sweden måste pengarna skickas till vårt kontonummer. Vi kommer då att titta på de pengar som spenderas på projektet och föra bokföring över pengarna.


Reglerna är utformade för att skydda vårt rykte i både Danmark (gällande Child Care Denmark), Sverige och i Afrika.


Q. Vad innebär ett fadderskap?

När du väljer att bli fadder för ett barn gör du en enorm skillnad i en människas liv!

De barn som vi skriver upp som fadderbarn är barn som inte har mycket hopp för framtiden . De bor i några av de fattigaste områdena i Uganda och många av dem bor långt ut på landsbygden. De kanske går i skolan, kanske får lite mat och en del kan ha kläder - men inget av det är självklart. När barnet får en fadder känns framtiden och livet för barnet lite ljusare. Som fadderbarn kan man vara säker på att det kommer att betalas skolavgifter och skolmaterial.

Men ett fadderskap sträcker sig längre än bara det valda barnet . När du blir fadder för ett barn hjälper du en hel stadsdel. I de skolor där många barn har faddrar har vi möjlighet att ge alla barn en god måltid om dagen. 
 

Q.     Vart skickar jag post till mitt fadderbarn? 

Vill du skriva till ditt fadderbarn eller kanske skicka ett paket så ska du använda den här adressen: 

Uganda Child Care 
Att, "Fadderbarnets nummer + namn" 
P.O. Box 961, Masaka 
Uganda

 

Q.     Vad innebär Onlineshopen?

Varje dag får vi ordrar från faddrar som på ett eller annat sätt vill glädja sitt fadderbarn. I onlineshopen vill vi ge en möjlighet till faddrarna att ge barnen vad Ugandiska barn behöver mest. Samtidigt blir vi av med dyra porto- kostnader.

Det finns två typer av produkter i vår onlineshop, ett standardsortiment och ett sortiment med utbytbara produkter. Standardsortimentet omfattar till exempel lunch, skoluniformer, madrasser och liknande. De utbytbara sakerna är ofta leksaker och det utökas när vi hittar bra erbjudanden. Det innebär att vissa saker bara är tillgängliga i onlineshopen för en kort tid innan de är slutsålda, men det innebär också att det alltid finns nya och spännande produkter.

Om du vill kan du skriva ett litet meddelande till ditt fadderbarn som vi sedan skriver ut och skickar med tillsammans med gåvan. Det är viktigt att hälsningen är skriven på engelska eftersom det är Uganda Child Cares socialarbetare som ansvarar för presenterna och de är alla lokalt anställda och kan därför inte förstå danska eller svenska.


Q.     Hur säger jag upp mitt fadderskap?

Du kan säga upp ditt fadderskap genom att skriva till oss på hemsidan eller via mailen styrelsen@ugandachildcare.se. Vanligtvis är det en uppsägningstid på tre månader. 
 

Q.    Vad är fadderskapets ID-nummer (ID)?

När du blir fadder får du ett mail med ditt ID-nummer. Detta nummer ska du använda för att märka överföringar med. Om du skriver till oss är det bra om du skriver ditt ID-nummer, det gör det lättare för oss att hitta dig i databasen och svara på dina frågor.

Här kan du se vanliga frågor och svar om Uganda Child Care och ditt fadderskap. 
Om du inte hittar ditt svar här, skicka frågan via formuläret på sidan Kontakta UCC.


Q.   Stadgar

Vill du läsa vår Stadgar så klicka här


Q.     Integritetspolicy?

Vill du läsa vår integritetspolicy klicka här